Mads Keiser
MADS KEISER – Entertainer og foredragsholder
Mads Keiser er uddannet fra Statens Teaterskole, Danmarks Journalisthøjskole i Århus og er nu ved at tage en master i oplevelsesøkonomi. Han har arbejdet som skuespiller – herunder blandt andet på Det Kongelige Teater, og skrevet tekster for teater, tv, revy og radio. Mads Keiser arbejder ofte i spændingsfeltet imellem videnskab, foredrag og stand-up. Blandt andet med soloforestillingerne “Enestående” og ”Ulven Kommer” på Bellevue Teatret. Og senest i den anmelderroste “Tango med Charles” – om Darwin, mennesker og evolution – på Betty Nansen Teatret. Mads Keiser har været studievært på både DR og TV2 – blandt andet i DR-programmerne “Kald Mig Mads”, hvor han sammen med Ann Mariager, Lone Kühlmann og andre debatterede forskellen på kvinder og mænd. Mads Keiser har desuden en skummel fortid (1980-1996) i underholdningsgruppen PLAT sammen med Michael Carøe og Peter Kær.
MADS KEISERS FOREDRAG:
Foredrag 1: Køn i Kamp
Det er i år 100 år siden kvinderne fik valgret. Det var min oldefar Kultusminister Søren Keiser-Nielsen med til at gennemtvinge – meget imod en rasende Christian d. 10’s vilje. Der er en masse sjove – nærmest ubegribelige – historier i forhold til hele processen om kampen for valgretten for kun 100 år siden. Foredraget Køn i Kamp lægger ud med et par af de historier. Og så handler det ellers om hvor kønsdebatten er lige nu, hvor det pifter om ørene med begreber som kvote-kvababbelse, hverdags-sexisme, kønsneutralitet, tvangsbarsel, købesex, migmigmig-feminister, bøv-mænd, offerroller, kønsmagt og tjuhej da, hvor det går. For eksempel klagede flere mænd end kvinder til ligestillingsnævnet sidste år. Det er første gang, det er sket. Problemet er, at mænds klager godt kan virke lidt sølle, når de siges højt. Det er noget med entré-priser i svingerklubber, rum og etager forbeholdt kvinder i fitnesscentre og på hoteller, forskel i krav til højde på politiskolen osv. Er mænds problemer i ligestillingsdebatten bare sværere at tage alvorlig? Forskelle på de to køn er altid et godt emne, og nu, hvor man ifølge Facebook kan man definere sit køn på mere end 50 forskellige måder, har der aldrig været mere at tale om. Som sædvanlig er ideen den, at der skal være en del at tænke over, noget at forbløffes over og en helvedes masse at grine af.
Foredrag 2: Humor på arbejdspladsen
Lær at grine lidt mere af livet – og lidt mere af dig selv. Aktiv brug af humor kan fuldstændig ændre stemningen på en arbejdsplads. Den øger arbejdsglæden, giver nærvær, nedbringer sygefraværet. Den skaber kort sagt trivsel. Overalt i hverdagens trummerum og små irritationer gemmer der sig sjove historier og gode grin. Og det gør der, fordi vi er mere ens end vi tror. Vi har alle sammen nogle nøgler liggende i en skuffe, som vi ikke aner hvad er til. Vi har en æske med gamle fotos i en æske, som vi da også snart skal have sorteret. Vi har gammel medicin stående, som vi egentlig ikke har brug for mere. Og hvis vi ikke selv har, så kender vi nogle der har. Det er i genkendelsen humoren ligger – og i overraskelsen det store grin gemmer sig. – At lære at se lidt mere humoristisk på livet kan virkelig forandre det – og det er egentlig ikke så svært. Find ud af hvordan i dette foredrag, der både giver noget at tænke over og meget af grine ad.
Foredrag 3: Han, hun og forskellen
Et humoristisk blik på forskellen på mænd og kvinder. Hvorfor bliver mænd altid så sølle når de er syge, og hvorfor lyver kvinder bedre end mænd? Hvorfor ødelægger testosteron mænds evner til at sortere vasketøj og hvad er logikken så i kvinders logik? Hvordan lyder de ældgamle og tophemmelige regler, som alle mænd kender og nøje følger? Hvad har penismisundelse og kvinders humoristiske sans med hinanden at gøre? Hvad er fakta, hvad er fordomme og hvad siger videnskaben så til det hele? – Foredraget om Han, hun og forskellen er en underholdende blanding af grin og alvor, hvor begge køn får kærligheden at føle – hvor man kan genkende og grine lidt af sin partner og – ikke mindst – af sig selv.
Foredrag 4: Hvis de ler, så lytter de
Om kommunikation og humor . At humor er et særdeles effektivt kommunikations-middel er ingen hemmelighed – bare spørg reklamebranchen. Kan man få mennesker til at grine, så kan man også få dem til at lytte, og derved bliver det meget nemmere at fremlægge nye idéer og komplicerede budskaber. Men hvordan bruger man humor? Hvor går grænsen? Og hvordan bliver hverdagens trivialiteter til underholdende historier? Foredraget kommer ind på teori og teknikker, giver en række praktiske eksempler på ”god” og ”dårlig” humor, og løfter samtidigt sløret for nogle af de tricks, man med fordel kan benytte. ”Hvis de ler – så lytter de” er ideelt som underholdende ”ryste sammen-arrangement” og som inspiration til virksomheder og grupper i omstillingsprocesser.
Foredrag 5: Oplevelse!
Lykken ligger næppe i købet en ny bil – den gemmer sig nok nærmere i køreturen. Et foredrag om oplevelsesøkonomi. Videnskabelige undersøgelser påstår, at vi ikke bliver lykkelige af at købe et nyt køkken – vi bliver lykkelige af at lave mad sammen med gode venner. Med andre ord: Hvis vi vil være lykkelige, så skal vi bruge vores penge på oplevelser i stedet for materielle goder. Men hvad er en ”oplevelse”? og – ikke mindst – hvad er oplevelsesøkonomi? Et klassisk eksempel fra oplevelsesøkonomien lyder sådan: En kop kaffe koster under 1 kr., hvis den laves hjemme ved køkkenbordet. Serveret på en café på Markuspladsen i Venedig koster den samme kop kaffe 70 kr. Kaffen er den samme, prisforskellen skyldes oplevelse. Oplevelsesøkonomi er et af tidens helt store buzz-words. Der findes stort set ikke en kommune, institution eller virksomhed i Danmark, der ikke på en eller anden måde forholder sig til begrebet oplevelsesøkonomi. Men hvad er det godt for – og hvorfor kan det virke en smule øretæveindbydende? – Hvad ligger der i begreberne autenticitet, transformation, brugerinddragelse mm.? Hvad definerer den gode, den meningsfulde og den virkelig dårlige oplevelse? Og hvad har Bonderøven, ligusterhække og et kaotisk køb af en 30 meter lang fjordfærge egentlig at gøre med oplevelsesøkonomi? Det får man alt sammen svaret på i denne underholdende gennemgang af oplevelsesøkonomiens ABC og faldgruber.
Foredrag 6: Tango med Charles
Et foredrag om dig og mig, Darwin og dumheden. Med udgangspunkt i Darwins evolutionsteori og i vores genetiske fællesskab med chimpansen (vi har 98 procent af vores gener tilfælles med en chimpanse – og 40 procent tilfælles med en banan!) tager foredraget publikum med på rutschetur gennem menneskets fantastiske udvikling fra abe-mand over b-menneske til X-factor. – Hvorfor udsætter vi så meget til sidste øjeblik? Bliver mænd fuldstændig overflødige i vores levetid? Hvorfor kommer så mange danskere til skade, mens de tager deres bukser på? Bør kvinder egentlig lave knibeøvelser i offentlige transportmidler? Det er bare nogle af de vigtige spørgsmål, der bliver besvaret i ”Tango med Charles”. Hvad er det for en arv vi slæber rundt på? Hvor er vi på vej hen? Hvorfor har vi skiftet sund fornuft ud med uhæmmet føleri? Og hvorfor har vi så travlt med at dyrke dumheden og hylde dummernikkerne? Måske er Paradise Hotel egentlig bare beviset på, at Darwin tog fejl. Er det et show? Er det stand-up comedy? Er det en forelæsning? Det er det hele. Viva la Evolution!