Henning Kirk
Henning Kirk – Aldringsforsker, forfatter, foredragsholder
Som aldringsforsker har Henning Kirk bl.a. været leder af Gerontologisk Institut hvor han skrev disputats om lægernes opfattelse af alderdommen i historisk lys. Han har desuden skrevet en lang række artikler og bøger, bl.a. “Længst mulig i egen krop”, “Det grå guld” (1999) samt 4 bøger om hjernens vedligeholdelse, sidst “Sådan holder du hjernen i gang” (2009). I 2012 udkom han sammen med forfatter og journalist Lone Kühlmann med bogen “Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker”, efterfulgt af “En kort guide til et langt liv”. Han har yderligere bidraget til flere erindringsantologier med kolleger i Forfatterforeningens seniorgruppe, som Henning Kirk er formand for. Hans nyeste bog er netop en erindringsbog. I “7 sind” genoplever han sit første skoleår i midten af 1950’erne. Samtidig demonstrerer han, at erindringsarbejde er en god vej til at vedligeholde sin hjerne. Om erindringsbogen skrev Kristeligt Dagblad: ”For ældre læsere byder bogen på et gensyn med en tid, der ikke findes længere, men som fandtes, da de var børn – med sporvogne og bivognens slingren på skinnerne, sparemærker, lærere, der slog, Pernille-chokolade, Richs-album og klodser på pedalerne på den første cykel”.
Foredragsemner
Sådan holder du hjernen i gang
Selv om vores hjerne efter teenageårene skrumper lidt med årene, kan forstanden fortsat vokse. Vi kan udvide vores viden og håndelag, vores erfaring og ekspertise. Få mere overblik. Også empatien kan udvikles – det kan bl.a. bruges til ledelse og politik. Men det kommer ikke af sig selv. Man skal bruge hovedet – og musklerne. For også fysisk aktivitet styrker hjernen.
Foredraget giver svar på hvad der i særlig grad kan stimulere hjernen i moden alder.
Opskriften på at blive 100 år
Flere og flere danskere opnår at blive 100 år. Det har ikke noget mål i sig selv, men heldigvis ser vi nu, at en voksende andel af de nye ældregenerationer bevarer et godt helbred højt op i årene. Livsstilsfaktorerne er vigtige, det ved alle. Men for at blive 100 år, kræves også et mentalt overskud. Derfor gælder det om at kende sig selv. Og at udvikle evnen til at sortere, prioritere og vælge. Det gælder også om at styrke hjernen og mindske risikoen for at udvikle demens.
Seniorkompetencer – hvad bliver vi bedre til med årene?
De kommende år kommer færre unge ud på arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt at fastholde medarbejdere i moden alder. Og vel at mærke medarbejdere der har opdateret viden samt håndelag, ekspertise og erfaring. Seniorkompetencer. Som f.eks. at nødlande et passagerfly på Hudsonfloden og redde 155 menneskeliv. Det kunne den 58-årige kaptajn Sullenberger næppe have gjort da han var i 30erne.
Foredraget har gode råd til medarbejdere i moden alder – og til HR-folk og andre der har indflydelse på virksomhedens seniorpolitik.
Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger og eventuel booking.
Sådan skrev pressen:
Lone Kühlmann & Henning Kirk: Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker
“Kühlmann & Kirk har skrevet en fremragende bog”
“… et vitalt og veloplagt manifest” (Berlingske)
“En energibombe af bog om et emne, der optager mange for tiden. Forfatterne formår både sagligt og humoristisk at lave et rigtig godt indspark til debatten om ældres rolle i samfundet.” (BT)
“Det er en fortrinlig bog” “… en helt udmærket og velskrevet bog” (Politiken)
“… viser forfatternes veloplagte humoristiske sans.”
“… jeg strøg igennem den med levende interesse” (Weekendavisen)
Seneste udgivelser
Gyldendal har i 2017 udgivet en revideret 2. udgave af En kort guide til et langt liv. Den kan købes i boghandelen, på nettet eller lånes på biblioteket.
Læs mere på Gyldendals hjemmeside.