Simi Jan

Simi Jan - Forfatter, TV-korrespondent, moderator, ordstyrer og foredragsholder E-ntertainment

Forfatter, TV-korrespondent, moderator, ordstyrer og foredragsholder – Simi Jan

Kom med på job i verdens brændpunkter med Simi Jan, når hun energisk og med stor smittende entusiasme tager publikum med på en fængende og underholdende rejse bag kameraet.

Siden 2006 har Simi Jan rapporteret fra verdens brændpunkter for TV2 Nyhederne – og i fem år boede hun midt i orkanens øje i Pakistan og Afghanistan.

Simi Jan er uddannet journalist fra Napier University i Edinburgh, Skotland, og har arbejdet for britiske aviser, BBC og Politiken. I 2012 debuterede hun med den anmelderroste bog Til te hos Taleban.

Hun er født i 1979 i Gentofte og har modtaget flere priser for sit arbejde, bl.a. Årets TV-talent, Danners ærespris og Berlingske Fonds journalistpris. I 2015 blev hun kåret som Elefant nummer 100,  for at være en af de 100 ”synlige, usædvanlige kvinder, der på markant vis har præget samfundsdebatten i de seneste 100 års danmarkshistorie.”

 

Ordstyrer / moderator 

Simi Jan er en rutineret ordstyrer / moderator, der med stor entusiasme, journalistisk skarphed og et glimt i øjet formår, at holde fast i sit publikum og den røde tråd.
Hendes internationale erfaring og flydende engelsk gør hende også til et oplagt valg til internationale arrangementer.

Foredrag:

På job i verdens brændpunkter

Få en unik smagsprøve på livet som korrespondent i orkanens øje – hør historierne bag om historierne på TV. Gennem personlige beretninger fortæller Simi Jan om at rapportere fra verdens brændpunkter; Om at turde bo i et land med en konstant terror-og kidnapningstrussel; Om at arbejde som kvinde i et mandsdomineret fag, og rapportere fra konservative lande, hvor kvinders plads ofte er bag hjemmets fire vægge; Om den grænseløse gæstfrihed og næstekærlighed midt i krigen.

Der er lagt op til et spændende og indsigtsfuldt foredrag fortalt med liv, sjæl og humor af en kvinde, der brænder for sit arbejde.

Spring ud i livet

Tag ejerskab over dit eget liv og udlev dine drømme. Du kan hvis du vil. Sådan lyder det fra Simi Jan, der selv har kæmpet for at udleve sin drøm om at blive korrespondent. Men hun har ikke fået noget forærende undervejs.
I flere år efter hun blev færdiguddannet journalist kunne hun ikke få et job, og da det endelig lykkedes, sagde hun kort tid efter selv farvel til fast job, feriepenge og pensionsopsparing for at rejse ud i verden og rapportere. Selvom mange rynkede på næsen. Hun solgte sin lejlighed og møbler, og flyttede teltpælene til Pakistan og senere Afghanistan. Det var et eventyr. En satsning. Sjovt, men også hårdt og grænseoverskridende. Og mest af alt lærerigt og givende. For livet er for kort til at lade stå til, hvis du ikke er glad. Du skal selv tage ejerskab over dit liv – og se muligheder i begrænsninger. Det er sundt og du ender nok endda med at blive et gladere menneske.

Et underholdende og inspirerende foredrag om at turde se sig selv i øjnene – og kaste sig ud på dybt vand. Kom og få et spark i røven af en kvinde, der gør det med humor og et glimt i øjet.

Foredrag – efter behov 
Kontakt os for at drøfte et skræddersyet foredrag til netop dit arrangement.
Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger og eventuel booking.

Du kan booke det hele her – så hold dig endelig ikke tilbage. Send en forespørgsel –  eller ring på tlf.: 24250128 – det er helt gratis og uforpligtende